Home De Musical

Musical

Het Stellingwerf College kent een rijke geschiedenis aan musicals. In eerdere jaren waren deze musicals geschreven en geregisseerd door docenten Arend-Jan Evenboer en Jouke Faber. Mooie musicals met goede teksten, humor en live muziek. Tegenwoordig kiezen we uit het bestaande ‘populaire’ genre musicals. Zo zijn we in 2012, na een periode van stilte, gestart met Fame, gevolgd door Mama Mia, Grease en Hair.

Fame

Fame vertelt het verhaal van een Highschool, waar studenten drama, muziek en dans hun passie volgen. Net als onze eigen leerlingen zijn deze studenten naast hun studie vooral ook erg druk met hun sociale leven en de romantiek.

Mama Mia

Mama Mia gaat over een moeder en dochter die een hotel runnen op een Grieks eiland. De dochter weet niet wie haar vader is en probeert hier via het dagboek van haar moeder achter te komen. Drie mannen komen in aanmerking, die ze met een smoes naar het eiland lokt. Deze musical wordt muzikaal omlijst door de muziek van Abba.

Grease

Grease stamt uit de jaren zestig. Het verhaal speelt zich af op een Highschool, waar we een aantal  studenten volgen in hun eindexamenjaar. Vetkuiven, petticoats en swingende muziek maken er een flitsende musical van.

Hair

Hair is een heel ander soort musical met een serieuze ondertoon. De oorlog in Vietnam speelt op de achtergrond, terwijl we meegenomen worden in de wereld van de hippies. Twee jonge mensen worden verliefd, maar helaas krijgt deze romance geen happy ending.

Leerlingen die meewerken aan de musical maken zichtbaar een mooie ontwikkeling door.

Samenwerken !!!

Aan de musicals werken meestal zo’n 50 leerlingen mee. Het grootste deel hiervan staat op het toneel als acteur, zanger en/of danser. De rest werkt achter de schermen mee aan het decor, de kleding en de schmink.
Leerlingen die meewerken aan de musical maken zichtbaar een mooie ontwikkeling door. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en doen leuke contacten op met medeleerlingen. Ook doordat het meewerken veel vrije tijd in beslag neemt, zie je dat deze leerlingen keuzes leren maken in hun tijdsbesteding en goed leren plannen. Zo draagt de musical niet alleen bij aan een culturele en creatieve ontwikkeling, maar zeker ook aan een persoonlijke groei van leerlingen.