Home Medewerkers

Medewerkers

(ICT diensten)

Microsoft Office

Medewerkers kunnen Microsoft Office gratis downloaden en thuis installeren op maximaal 5 computers. Deze handleiding helpt je op weg!
Je opslag staat in de cloud. Je kunt hier bestanden plaatsen en deze bijvoorbeeld thuis of op school openen. Ga naar portal.office.com en kies OneDrive in het menu om te starten. Op je mobiele device gebruik je de app 'Microsoft OneDrive'. Inloggen doe je met je emailadres en wachtwoord van school.

Zivver

E-mails en bestanden kunnen gevoelige informatie bevatten, denk bijvoorbeeld aan informatie over leerlingen en/of medewerkers. In verband met de huidige AVG-wetgeving dienen e-mails waarin persoonsgegevens staan versleuteld te worden verstuurd. Voor het vertrouwelijk verzenden van dergelijke mail gebruik je Zivver. Een optie om Zivver aan te vinken staat bovenin elke mail.

Thuis werken

Medewerkers kunnen gebruikmaken van de telewerkomgeving van de school. Met behulp van deze omgeving kun je op afstand werken aan je schoolbestanden en een selectie aan schoolapplicaties, waaronder Magister, Outlook en AFAS Insite.

Surf naar telewerk.stellingwerfcollege.nl om gebruik te maken van de browser gebaseerde telewerk omgeving.
Meld je aan met de inloggegevens van school en je tweefactor authenticatie.
De handleiding helpt je op weg!

AFAS

Voor het bekijken van je loonstrook kun je gebruik maken van AFAS Insite. Surf hiervoor naar AFAS Insite en meld je aan met je inloggegevens en tweefactor authenticatie van school.

DUO Mobile

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een veiligere manier van inloggen op privacygevoelige applicaties. Het betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord nog een tweede factor nodig hebt om in te kunnen loggen.
De school maakt gebruik van Duo Security als authenticatieplatform. Hierbij is het mogelijk om door middel van een pushmelding op je mobiele telefoon in te loggen bij een ICT-dienst (Magister 6 / telewerkomgeving) van de school. Het inlogproces met Duo tweefactorauthenticatie ziet er voor iedere ict-dienst op school gelijkwaardig uit. Deze handleiding helpt je verder op weg.

Magister docenten

Docenten maken gebruik van Magister 6. De knoppen spreken waarschijnlijk voor zich maar er is ook een handleiding beschikbaar. Klik hier voor de handleiding.
Om in te kunnen loggen op Magister kun je op school gebruik maken van de snelkoppeling 'Magister 6' op het bureaublad van je schoolwerkplek. Tevens is het op school of vanaf thuis mogelijk om gebruk te maken van de website swc.magister.net om toegang te krijgen tot de Magister.

Instellen telefoon

Wi-Fi
Je hebt op school de beschikking over Wi-Fi Met je eigen account hoef je maar één keer in te loggen om toegang te krijgen. Zie ook de Handleiding Wi-Fi.

E-mail
Naast de webmail kun je ook de Outlook mail app gebruiken. Met behulp van de Outlook app heb je toegang tot je e-mailaccounts, agenda’s en bestanden op één handige plek. Schakel tussen je e-mailberichten en agenda om met slechts een paar tikken uw volgende afspraak te plannen of je beschikbaarheid te delen of neem een document uit je lijst met bestanden en voeg het naadloos bij een e-mailbericht. Deze handleiding helpt je verder op weg met het instellen van je mail.

Itslearning
Medewerkers kunnen zowel in- als buiten de school gebruik maken van de elektronische leeromgeving Itslearning. Op het bureaublad van je computerwerkplek kun je gebruik maken van de snelkoppeling 'Itslearning SSO' om toegang te krijgen tot de ELO.
Om vanaf een locatie buiten de school toegang te krijgen tot de ELO surf je naar stellingwerf.itslearning.com en klik je op de inlogpagina ‘Inloggen leerlingen’. Meld je vervolgens aan.

Software bestellen bij SLIM!

Bij Slim bestel je software tegen een veel lagere prijs dan in de winkel. Bij Slim! vind je allerlei producten om thuis een complete werkplek in te richten. Bijvoorbeeld de software van Microsoft, Adobe of McAfee.
Docenten, medewerkers en leerlingen hebben toegang tot Slim. Je bestelling wordt zonder extra kosten, binnen 24 uur, naar je huisadres verstuurd. Je kunt, na betaling, de meeste software ook downloaden, dan heb je het direct. Aanmelden is gratis, maar je dient wel te beschikken over een mailadres van het Stellingwerf College!

  • Surf naar www.slim.nl.
  • Klik op ‘Aanmelden > Nieuwe klant’.
  • Selecteer je school en vul je gegevens in.