Home Ict toepassingen ouders

ICT-toepassingen

(ouders)

Digitale hulpmiddelen voor leerlingen

Onze leerlingen kunnen van een aantal digitale hulpmiddelen gebruikmaken. We hebben deze hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar gezet in dit document. Het pakket Filr zal binnenkort vervangen worden.

De verschillende softwarepakketten 

De school gebruikt een aantal softwarepakketten om het onderwijs en het leerproces te ondersteunen. Deze software wordt ingezet voor de ondersteunende administratie, het leerproces en voor de communicatie met leerlingen en ouders/verzorgers.

Voor ouders/verzorgers en leerlingen is het in het begin wel eens lastig om uit te zoeken welke informatie in welke ICT-pakketten staat. Helaas is er niet één totaalpakket dat alle mogelijkheden samen biedt en tegelijkertijd voldoet aan onze kwaliteitseisen. Om deze reden is de informatie van de school verspreid over een aantal programma’s.

De school heeft een poster gemaakt waarop de ondersteunende software is uitgewerkt. We hopen dat we u daarmee kunnen ondersteunen. Deze informatie wordt ook uitgereikt tijdens de kennismakingsavond met de brugklasmentor.

MAGISTER

Via Magister bieden we ouders, verzorgers en leerlingen de gelegenheid om de behaalde cijfers en de aanwezigheid in de lessen in te zien. Het is een aanvulling op de manier waarop het Stellingwerf College de cijfers met ouders en verzorgers deelt. De leerling blijft zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van zijn of haar eigen cijfergegevens.

Er is een inlogcode in combinatie met een wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van Magister. De oudercodes worden eenmaal per jaar aan de ouders/verzorgers verstrekt. Per leerling/gezin wordt één Magister account verstrekt.

Tijdens de zomervakantie kunnen ouders en leerlingen niet inloggen.

Leerlingen kunnen vanaf 18 jaar het recht op inzage in gegevens van Magister Web Portal zelf regelen. Zij kunnen in de instellingen aangeven of de betrokken ouders/verzorgers deze gegevens  wel of niet mogen inzien. Dit is een wettelijk recht.


Tijdens de zomervakantie kunt u niet inloggen op Magister.

Microsoft Office

Alle leerlingen kunnen Microsoft Office gratis downloaden en thuis installeren op maximaal 5 computers. Op de leerlingenpagina staat een handleiding.  Leerlingen beschikken over 1 Terabyte opslag in de Cloud. Je kunt hier bestanden plaatsen en deze bijvoorbeeld thuis of op school openen. 

Software bestellen bij SLIM!

Wij onderschrijven het belang van legale software en vaak schaffen we dit aan via Slim. Bij Slim! bestel je software tegen een veel lagere prijs dan in de winkel. Bij Slim! vind je allerlei producten om thuis een complete (school)werkplek in te richten, bijvoorbeeld ook de software van Microsoft en Adobe.

Docenten, medewerkers, leerlingen én hun ouders hebben toegang tot Slim. Je bestelling wordt zonder extra kosten, binnen 24 uur, naar je huisadres verstuurd. Je kunt, na betaling, de meeste software ook downloaden. Dan heb je het direct.

Aanmelden is gratis, maar je dient wel te beschikken over een mailadres van het Stellingwerf College!

  • Surf naar www.slim.nl
  • Klik op ‘Inloggen’ bij een product en kies voor ‘Inloggen via Entree’
  • Selecteer je school en log in met je Stellingwerf College mailadres