Home ICT toepassingen leerlingen

ICT-toepassingen

(leerlingen)

Rooster en maatwerkuren

Je persoonlijke rooster, klassenrooster, lokalenrooster of docentenrooster vind je in de omgeving van Eduflex. Om de roosters te kunnen bekijken moet je inloggen met je schoolgegevens. Gebruik het filter om snel(ler) te kunnen zoeken.
Opgeven voor de maatwerkuren doe je ook in Eduflex. In de handleiding staat een instructie voor het aanmelden voor het maatwerkuur.

Wi-Fi

Je hebt op school de beschikking over wi-fi met je eigen code die je via de school mail toegestuurd krijgt. Hoe je verbinding maakt lees je in deze handleiding: Handleiding wi-fi

Microsoft Office

Leerlingen kunnen Microsoft Office gratis downloaden en thuis installeren op maximaal 5 computers. Deze handleiding helpt je op weg!
Je opslag staat in de cloud. Je kunt hier bestanden plaatsen en deze bijvoorbeeld thuis of op school openen. Ga naar portal.office.com en kies OneDrive in het menu om te starten. Op je mobiele device gebruik je de app 'Microsoft OneDrive'. Inloggen doe je met je emailadres en wachtwoord van school.

Magister Webportal

Er is een inlogcode in combinatie met een wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van Magister Web Portal. Leerlingen regelen vanaf 18 jaar zelf het recht op inzage in gegevens van Magister Web Portal. Je kunt dan in de instellingen aangeven of je ouders/verzorgers je gegevens wel of niet mogen inzien. Dit is een wettelijk recht.

SprintPlus

SprintPlus is een voorleesprogramma dat je helpt met lezen en schrijven. Door de aangename voorleesstem hoor je wat je schrijft en merk je sneller fouten op. SprintPlus werkt rechtstreeks in Microsoft Word. Een pdf-bestand, dus ook de digitale schoolboeken, kan je ook meteen openen in SprintPlus.
Naast de voorleesfuncties bevat de software een reeks extra hulpmiddelen die je helpen om beter te schrijven en vlotter te studeren.

SprintPlus is alleen toegankelijk voor leerlingen met een dyslexieverklaring. Niet elke leerling met dyslexie heeft echter behoefte aan of baat bij een voorleesprogramma. Samen met de dyslexiecoach wordt bekeken of je in aanmerking komt voor het gebruik van SprintPlus.

SprintPlus bevat een Webversie, Google Chrome extensie en Installatieversie.
Voor de installatieversie is een installatiehandleiding beschikbaar, let op dat deze alleen voor Microsoft Windows 10 of 11 geschikt is.

Om je op weg te helpen kan je gebruik maken van hulpkaarten en instructiefilmpjes:
SprintPlus Online Hulpkaart
SprintPlus Installatieversie Hulpkaart
SprintPlus Instructiefilmpjes


Software bestellen bij SLIM!

Wij onderschrijven het belang van legale software en vaak schaffen we dit aan via Slim. Bij Slim! bestel je software tegen een veel lagere prijs dan in de winkel. Bij Slim! vind je allerlei producten om thuis een complete (school)werkplek in te richten, bijvoorbeeld ook de software van Microsoft en Adobe.

Docenten, medewerkers, leerlingen én hun ouders hebben toegang tot Slim. Je bestelling wordt zonder extra kosten, binnen 24 uur, naar je huisadres verstuurd. Je kunt, na betaling, de meeste software ook downloaden. Dan heb je het direct.

Aanmelden is gratis, maar je dient wel te beschikken over een mailadres van het Stellingwerf College!

  • Surf naar www.slim.nl
  • Klik op ‘Inloggen’ bij een product en kies voor ‘Inloggen via Entree’
  • Selecteer je school en log in met je Stellingwerf College mailadres