Home Zivver

Het veilig versturen van privacygevoelige informatie

We gebruiken ZIVVER voor het versturen van vertrouwelijke informatie. Hierdoor garanderen wij dat wij de gevoelige informatie zó versturen dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

Het kan zijn dat u, als ouder of instantie, berichten van ons ontvangt die verstuurd zijn via ZIVVER. We hebben u dan vooraf gevraagd naar een mobiel telefoonnummer voor het doorsturen van de SMS-code. In andere gevallen zal een pincode om het mailbericht te openen nagezonden worden.
Hebt u een e-mail ontvangen van via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar een beveiligde omgeving. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.